Familjen Seger

Helstekt fläskytterfilé

ca 4 portioner

1kg fläskytterfilé, gärna med fettsvålen kvar
kryddblandning av: torkad svamp, lökpulver, vitlökspulver, timjan, rosmarin, salt och svartpeppar
Snitta fettsvålen och "klappa" in kryddblandningen i fläskytterfilén runt om.
Stek ytterfilén i smör så att det blir en stekyta runt om på köttet och stek sedan färdigt den på 175 garder i ugnen.

Jag serverade med ugnsgrönsaker och gräddsås.

Gräddsåsen görs genom att ta till vara på köttsaften.
Smält en klick smör i en kastrull tillsätt lite av kryddblandningen och önskad mängd vispgrädde.
Häll i köttsaften och låt koka upp under omrörning.
Ta kastrullen av plattan och red av såsen med äggula till önskad konsistens.
Tänk på att vispa hela tiden när du tillsätter äggulan så att det inte blir klumpar.